Vi behöver fler familjer!

18 jan

Vi får många förfrågningar från utlandet om vi kan hjälpa barn att få en ny familj. För att kunna hjälpa dessa barn behöver vi förstås familjer och vi vill gärna få fler sökande som anmäler sitt intresse hos oss. Vi sammanfattar lite om aktuella väntetider mm här.

  • I Taiwan varierar väntetiden på att få barnbesked från bara någon månad till många månader, förstås beroende på vilka barn som behöver en ny familj och familjernas öppenhet.
     
    I nuläget skickar vi fler ansökningar till St Lucy och Cathwel, medan vi väntar på besked om att få skicka fler till CSS

  • Kina är numera möjligt igen. Ring gärna in om ni vill veta mer; vi på kansliet ser väldigt många barn som är i behov av familj och vill gärna komma i kontakt med familjer som känner öppenhet inför att barn har fysiska i förväg kända särskilda behov. 

  • I Hongkong är det enbart ett fåtal barn varje år som behöver internationell adoption och istället för att skicka iväg ansökningar dit brukar vi efterlysa sökande genom att skriva några korta rader under ”aktuellt”  på vår hemsida i de fall där barn behöver familj. 

Tveka inte att höra av dig/ er om ni har frågor eller funderingar, så att vi får bättre chanser att ge en ny familj till de barn som väntar!