Tips om poddar/ program om adoption

13 mar

#adoptionjoy #adoptionförlivet #adoptionscentrum #barnenframförallt #barnensvänner

Idag uppmärksammar vi möjligheten att lyssna på olika aspekter av adoption. Här är några tips vi gärna delar med oss av!

Klara Zimmergren

svensk komiker, skådespelare och programledare i radio och TV och adoptivmamma. Klara har medverkat i flera adoptionsrelaterade program och skrivit en bok som heter ”Längtan bor i dina steg”. I nedan länkar kan du lyssna på två program.

Maria (Mia) Barlöv

Mia är adopterad från Etiopen och kom till Sverige 1970. 

Mia har utbildat sig bl a inom musik och teater. För henne har alltid sång, musik, skrivande och teater varit en viktig del av hennes liv. I sitt företag ”Brunabönan” turnerar hon bl a med sin föreställning ”Är du Svensk - En reflektion om mitt liv som adopterad”

Anna Mannheimer 

journalist, producent, kåsör och adoptivmamma. 

Pablo Paez

I Adoptionspodden har Pablo Paez som själv är adopterad, öppna samtal med personer som har anknytning till adoption. Identitet, rasism, rötter, glädje och att kunna stå med ett ben i varje land är ämnen som förekommer i samtalen.

Alla har sina tankar och sin historia, och för hen som vill ha kunskap och en varierad bild av adoption är det enkelt att lyssna.

https://poddtoppen.se/podcast/802062884/adoptionspodden

 

Under Adoption Joy Week gör de tre adoptionsorganisationerna i Sverige gemensamma inlägg och publiceringar för att uppmärksamma adoption som en möjlighet att bilda familj.