Taiwan oroliga för Corona i Sverige

13 mar

För lite mer än en månad sen frågade vi i Sverige om Coronaviruset i Taiwan. Nu är det tvärtom… Nu är de i Taiwan oroade över situationen i Sverige och vi svenskar omfattas numera av restriktioner i samband med resa till Taiwan. 

En av våra samarbetskontakter i Taiwan skriver och säger att det rapporteras mycket i Taiwan om Coronaviruset runt om i världen. De skriver att de tänker på oss alla och att de har fått många frågor från biologiska familjer som undrar om barn som adopterats till Sverige har blivit smittade av Coronaviruset. 

För svenska resenärer som kommer till Taiwan har det också införts restriktioner. Just nu ligger Sverige på en nivå 2 som innebär att man måste vara 14 dagar i ”self-health management” om man kommer till Taiwan. Det innebär t ex att minimera tiden ute i samhället, att bära ansiktsmask och att kontrollera feber 2 gånger per dag.

De flaggar samtidigt för att risknivån kan höjas till nivå 3 då det istället är egen karantän som gäller. Då får man inte alls få gå ut och behöver t ex hjälp med handling/ mat. 

Reserestriktionerna gäller till 30:e april som det ser ut nu och Taiwan har i skrivande stund 50 bekräftade fall av Coronasmittade personer. 

I Taiwan finns information på sidan https://www.cdc.gov.tw/En

I Sverige är det https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

Förstås följer vi utvecklingen noggrant, både här och i Taiwan och hjälper aktuella familjer så gott vi kan