Nytt år, nytt barnbesked och nya möjligheter

8 jan

2020 är här och årets första barnbesked kom från Cathwel i Taiwan. Många som vill adoptera är intresserade av Taiwan, främst Cathwel och St Lucy, och bägge organisationer tar gärna emot nya ansökningar. 

  • Först; ett varmt grattis till den familj som fått barnbesked från Cathwel i Taiwan! Familjen har haft sin adoptionsansökan hos Cathwel under en tid och har nu fått de formella dokumenten där de ska bekräfta att de vill gå vidare i processen för att adoptera det barn de har matchats med. 

  • Går ni också i adoptionstankar och vill adoptera? Cathwel men även St Lucy i Taiwan efterlyser fler adoptionsansökningar eftersom de har många ärenden där barn väntar på att få en adoptivfamilj just nu.
     
    Känns det krångligt att behöva välja en av kontakterna? Vi på kansliet kan ge vår input, men ofta styrs valet av era förutsättningar. Till exempel vill St Lucy att sökande par ska ha varit gifta i 3 år medan Cathwel accepterar kort giftermålstid om man varit sambo i minst 5 år.
     
    I statistiken över de barn som kommit till adoptivfamiljer i Sverige med hjälp av Barnens Vänner under 2019 ser man att alla barn faktiskt kom från Taiwan. Vi är glada över att ha fått hjälpa två syskonpar att få familj. Likaså är vi glada över att ha fått ge barn som fyllt 5, 6 eller 7 år familj, även om majoriteten av alla barn som kom var yngre än så. Eftersom vår rekommendation är att sökande i varje fall ska vara öppen för barn som ej fyllt 3, gärna 4 år för att skicka sin adoptionsansökan till Taiwan, är många av de barn som kommer i detta åldersintervall, men vi vill förstås även att barn som hunnit fylla 3 eller 4 ska få chansen att få en ny familj. 

Tveka inte att höra av er till oss på kansliet om ni har frågor; vi finns här och hoppas få bidra till att 2020 blir ett positivt år för många!