Less på Black week? Kolla vår biståndsshop

23 nov

Ett gåvokort och flera andra varor skickas som brev så att ni slipper trängas på utlämningsställen! 

Nu står återigen snart julen inför dörren.  Hur kommer julen bli i år? Ingen vet ännu.

Vi vill dock ändå passa på att återigen slå ett slag för vår biståndshop. Där kan man handla små presenter, julklappar, julkort eller varför inte ett gåvobrev till nära och kära som redan har ”allt”. Gå in och kika här 

Nu mer än någonsin tidigare ser vi att vår slogan Varje gåva gör skillnad faktiskt stämmer. 

Från Barnens Vänner sida har vi administrerat två extra ”kris”-stöd under året – båda helt corona-relaterade. Stöden har gått till de två av våra samarbetsorganisationer som enligt vår bedömning har drabbats hårdast ekonomiskt av denna pandemi, dess lockdowns och samhällsrestriktioner. Mr Mulama på Hopsyg i Kenya respektive Father Francis på Annai Home i Indien också fått lite friare riktlinjer kring vad stöden skulle kunna användas till denna gång. 

Båda våra kontakter har använt delar av stöden till skyddsutrustning för vuxna och barn såsom tvättbara ansiktsmasker samt desinfektionsprodukter och tvål.

I Kenya på Hopsyg tog man också en del av bidraget till att betala del av lärarnas löner under den lockdown som infördes av myndigheterna, för att därmed säkerställa att verksamheten ska kunna fortsätta i framtiden. I Indien har man också haft restriktioner från myndigheterna, bland annat har man inte fått lov att bedriva klassrums-undervisning.Annai Home använde därför en del av vårt extrastöd till att köpa in extra android-skärmar (både några nya och några second hand) så att barnen kunde få fortsatt tillgång till undervisning men ”online”. 

 

BiståndsshopI år kan ditt bidrag betyda extra mycket!