Jag önskar dig ett vackert liv

2 okt

Varje barn som får en ny familj genom adoption har också en biologisk mamma någonstans i världen. Nu kan du få en bok gratis som garanterat kommer att väcka nya tankar om just detta. 

Tankar på de biologiska mödrarna finns hos många av oss. Så sent som i förra veckan fick till exempel vi på kansliet ett mail från en kvinna som för många år sedan lämnade ett barn för adoption och som ville veta om hennes numera vuxna barn kan finnas i Sverige.

Samtidigt fick vi frågan om vi kan hjälpa till så att böcker om biologiska mödrar sprids till fler läsare. Eftersom böckerna legat hos förlaget en tid skänks de bort – det enda som betalas är kostnad för porto. 

Boken, från 2006, är ”Jag önskar dig ett vackert liv - Brev från de biologiska mödrarna på Ae Ran Won till deras barn”. Den innehåller 36 brev från mödrar i Korea som lämnat sina barn för internationell adoption. Breven till barnen är en del av det stöd och den rådgivning mödrarna fick i samband med att de fattade det ofta smärtsamma beslutet att lämna barnet för adoption. 

Vill du få en bok? Maila och ange adress och telefonnummer så får du mer information.

Tillbaka till kvinnan som mailade oss om sitt barn; vad kunde vi göra för henne? Vi kunde hänvisa henne vidare och önska henne lycka till med sina efterforskningar.