Höstens möjligheter för dig/ er som funderar på adoption

15 aug

Nu har alla vi på kansliet avslutat våra ledigheter och vi blickar framåt och ser vad hösten har att erbjuda. För dig eller er som går i adoptionstankar har vi sammanställt de möjligheter som vi kan erbjuda.

Taiwan är det alternativ som är aktuellt för de flesta. Eftersom vi samarbetar med 3 olika organisationer som har olika krav på sökande innebär det att det oftast är dessa krav som styr vilken av organisationerna som blir aktuell. 

  • St Lucy har bland annat som krav på att par har varit gifta i 3 år.

  • Cathwel godkänner korta äktenskap, huvudsaken är att man varit sambos länge. Dock behöver man alltså vara gift även om man enligt de nya svenska reglerna får medgivande som sambo.

  • CSS ställer bland annat krav på att sökande är aktiva i en kristen församling. 

Alla tre tar gärna emot nya ansökningar och även i sommar har vi arbetat med förfrågningar om vi kan hjälpa till att föreslå familjer till barn som behöver internationell adoption. 

Väntetiderna varierar precis som tidigare mellan kort och lång; ring gärna in till kansliet om ni vill få lite mer information om det. 

  • Hongkong är fortsatt ett alternativ som kan bli aktuellt.

  • Till Kina kan vi tyvärr inte skicka nya ansökningar just nu. Detta eftersom vi väntar på att en fråga om ett klargörande av en adoptionsavgift ska bli helt klar. 

Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er gärna!