Avvecklingsprocessen inne i slutfasen.

25 apr

För snart ett år sedan startade avvecklingsprocessen av Barnens Vänner. Här är en uppdatering om hur det ser ut idag och vad som är kvar att göra.

Det är nu bara en dryg månad innan vi ska ha flyttat ut ur vårt kontor på Västra Kajvägen i Piteå. Vi finns tillgängliga på mail och telefon men från och med maj når ni oss lättast via mail. Vi kan inte lova att återkoppla samma dag men ska göra vårt bästa att svara så snart som möjligt. 

Anna och Lisbeth finns kvar på kontoret fram till 31 maj. Carin ska avsluta de ekonomiska göromålen och kommer därför att vara kvar i föreningen till 31 augusti, dock inte på heltid. 

Vi har idag endast några få adoptionsakter kvar och det är för de familjer som just nu är i Taiwan eller som inom kort kommer att resa dit för att hämta hem sina barn. 

Sedan tidigare finns alla adoptionsakter för de som adopterat från Sri Lanka, Kina, Kenya och Hongkong hos Riksarkivet i Härnösand. Adoptionsakterna för de som adopterat från Taiwan finns i dagsläget hos Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, MFoF. De har i sin tur gjort en framställan till Riksarkivet att de, RA, ska ta emot även dessa adoptionsakter för arkivering, Vi har inte något datum för om och i så fall när detta kommer att ske. Fram till 31 augusti står, hur som helst, Barnens Vänner som ägare av adoptionshandlingarna så om ni har funderingar kring dokumenten hör ni av er till föreningen på bv@bvadopt.se. Därefter vänder ni er till MFoF.

Det känns overkligt att Barnens Vänners verksamhet snart är packad i arkivlådor. Det har varit helt fantastiskt att under många år haft förmånen att möta alla, ingen nämnd och ingen glömd, som på ett eller annat sätt varit en del av vår förening. 

Tack vare er har det aldrig har känts tråkigt att gå till jobbet!