Adoption för livet

16 mar

Vi på Barnens Vänner har nöjet att, tillsammans med Adoptionscentrum och Barnen Framför Allt, bjuda in våra medlemmar till en digital föreläsning fredag 8 april kl. 15.00-16.30. Här kan du läsa mer om vad föreläsningen innehåller och hur du anmäler dig.

Mitt ursprung – mina frågor – mina villkor

Många adopterade upplever att deras ursprung inte bara är deras. Släkt, vänner, till och med främlingar på stan kommer med goda råd, talar om hur du känner dig och vad du borde göra. Samtidigt som du kanske inte känner att du har någon att prata med, någon som vet vad det är att vara adopterad.

Därför är Barnens Vänner, Adoptionscentrum och Barnen Framför Allt stolta över att nu bjuda in sina medlemmar till ett samtal om rötter. Under 1½ timme kommer Anna Guwert, Sandra Stendahl och Linnea Sandberg Natt och Dag, alla tre själva adopterad att dela med sig av sina erfarenheter.

De kommer att söka svar på frågor som om man måste vara intresserad av sina rötter, skillnaden mellan kulturellt och biologiskt ursprung och hur man kan prata om frågorna inom familjen.

Anna och Sandra arbetar till vardags med Resor och Rötter på Adoptionscentrum och kommer även att presentera hur det går till. Linnea Sandberg Natt och Dag arbetar på Barnen Framför Allt som adoptionshandläggare. Samtalet avslutas med en frågestund.

Varmt välkomna!
Barnen Framför Allt, Adoptionscentrum samt Barnens Vänner

Vad: Föreläsning om ursprung och rötter
Var: Digital
När: fredagen den 8 april 2022 kl 15-16.30
Kostnad: Gratis för medlemmar
Anmälan: Via mejl till adoption@bfa.se senast 5 april. Bekräftelse med länk till föreläsningen skickas sedan ut någon dag i förväg.