Uppdatering Kenya

19 dec

I onsdags kom ny information om det stopp som den kenyanska regeringen har infört för internationella adoptioner.

Både Little Angels Network, LAN, och Kenya Children’s Homes, som vi svenska adoptionsorganisationer samarbetar med i Kenya uppgav då att de familjer som fått godkännande av NAC kommer att få fortsätta sina processer. Det innebär att både familjer som är på plats i Kenya, familjer som fått barnbesked men inte hunnit åka till Kenya, samt familjer som godkända i NAC kommer att få fortsätta sina adoptionsprocesser.

Uppgifterna kom efter att NAC i Kenya i tisdags haft ett möte. De kenyanska organisationerna inväntar fortfarande ett officiellt brev som bekräftar detta men då LAN stänger för julledighet idag och öppnar igen den 5:e januari vill vi gå ut och informera om detta idag. MIA är också informerade om utvecklingen.

För familjer som väntar på godkännande av NAC uppger både LAN och KCH att det kan dra ut på tiden innan familjerna får besked om vad som kommer att hända med deras ansökningar. Sannolikheten är stor att dessa familjer inte kommer att godkännas under moratoriet, diskussioner pågår fortsatt i Kenya och återkoppling sker när ny information kommer.

Vi har ställt frågan om diskussioner förts om stoppets längd. Vi återkommer med mer information så snart vi får den.