Förenklade krav för adoption från Kina

11 okt

Är ni ett par som varit gifta en kort tid? Är du ensamstående? Eller har tidigare skilsmässor gjort att ni inte passat in på Kinas krav tidigare? Nu öppnas nya möjligheter!

Den kinesiska adoptionsmyndigheten CCCWA har numera dessa krav på  adoptionssökande;

 

Krav på sökande par

  • Par som har en sammanräknad sambo- och giftemålstid på totalt minst två år  när ansökan registreras i Kina. Om någon av de sökande varit gift TVÅ (ej en) gånger tidigare ska nuvarande sambo- och giftemålstid istället ha varat i minst fem år. Max två tidigare äktenskap per sökande. 

  • Sökande ska vara äldre än 30 år. Den yngsta i paret får vara max 50 år äldre än det tilltänkta barnet.

  • Ingen av makarna får ha ett BMI över 40 och sökande ska ha god hälsa; för mer information kontakta oss på kansliet.

  • En av makarna måste ha en tillsvidareanställning. 

  • Familjen ska ha en sammanlagd årsinkomst som motsvarar 10.000 USD per familjemedlem, det nya adoptivbarnet inkluderat. Par som inte har barn sedan tidigare ska alltså ha 30 000 USD i inkomst tillsammans. En av makarna kan vara arbetslös, men A-kassa och statliga eller kommunala bidrag får inte räknas med i familjens inkomst. 

  • Familjens nettoförmögenhet ska motsvara minst 80.000 USD. Nettoförmögenheten räknas ut genom att skriva upp värdet på familjens alla tillgångar (t ex. fastighet, bilar, lösöre) och dra ifrån de skulder som finns. 

  • De sökande ska ha minst gymnasiekompetens eller yrkesutbildning på motsvarande nivå. 

  • Sökande får ha fem barn sedan tidigare, det yngsta ska ha fyllt tre år.

 

Krav på sökande kvinnliga ensamstående

  • Sökande ska vara kvinna över 30 år. Kvinnan får vara max 50 år äldre än det tilltänkta barnet.

  • Krav på BMI och hälsa, samma som för par.

  • Tillsvidareanställning.

  • Ensamståendes årsinkomst ska motsvara minst 30.000 USD om hon inte har barn sedan tidigare. Finns barn sedan tidigare ska årsinkomsten ökas med 10 000 per barn.

  • Ensamståendes nettoförmögenhet ska motsvara minst 100.000 USD.

  • Krav på utbildning, samma som för par.

  • Sökande får ha två barn sedan tidigare, det yngsta ska ha fyllt tre år.

Vi skickar gärna nya ansökningar till Kina; hör av er till oss på kansliet om ni vill veta mer.